Tracé is onze naam voor lichamelijke training onder fysiotherapeutische begeleiding

Door training krijgt het lichaam de kracht en conditie om beter te functioneren en te herstellen. Tracé is een initiatief van Fysiotherapie Beneden-Leeuwen.

Revalidatietraining

De training is bedoeld voor patiënten die naar de fysiotherapeut gaan om te herstellen na operaties, whiplash, bekkeninstabiliteit, schouderklachten, knieklachten, chronische rugklachten, longaandoeningen, hart & vaatziekten, R.S.I.,reumatische aandoeningen etc. Deze training wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven. Binnen Tracé worden beweegprogramma’s aangeboden voor COPD, COVID begeleiding, C(ardio) V(asculair) R(isico) M(anagement), Diabetes en RA/artrose.

 

Sportfysiotherapie

De nadruk hierbij ligt op het trainen van specifieke belastingen die de sporter nodig heeft in zijn/haar sport. Voor de geblesseerde sporter stellen wij een programma samen dat in combinatie met behandeling in de praktijk al snel verandert in een actieve revalidatie bij Tracé.

 

Fysiofitness

Naast medische fitness is er in de praktijk de gelegenheid om na een hersteltraject te blijven bewegen onder leiding van een fysiotherapeut. De nadruk bij fysiofitness ligt op preventie van blessures. Bovendien nemen chronische klachten van rug, schouder of knie vaak af omdat uw lichaam sterker wordt en daardoor beter voorbereid wordt op de dagelijkse belasting. Deze training wordt in groepsverband gegeven.

 

Intake

Bij de intake wordt u onderzocht door een fysiotherapeut. Aan de hand van dit onderzoek wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld om tot een optimale training te komen. Na de intake kan uw conditie gemeten worden. Iedere bijeenkomst wordt het trainingsprogramma geëvalueerd en zo nodig aangepast door de begeleidend fysiotherapeut.

 

De training

Deze vindt plaats in onze fitnessruimte waarbij gebruik gemaakt wordt van apparatuur en losse gewichten. De nadruk kan liggen op de conditie van hart en longen, op het versterken van spieren of op het lichaamsgewicht.

 

Verwijzing

Voor revalidatietraining/beweegprogramma’s worden patiënten veelal verwezen door een arts of specialist. Dat is echter niet vereist. De fysiotherapeut kan zelfstandig bepalen of revalidatietraining ingezet wordt om uw herstel te bevorderen. Dat geldt ook voor sportfysiotherapie. Voor fysiofitness is geen medische noodzaak vereist.

 

Vergoedingen

Het aantal behandelingen revalidatie training/sportfysiotherapie (op verwijzing van een arts of fysiotherapeut) dat door uw zorgverzekering wordt vergoed is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Voor fysiofitness is een abonnement beschikbaar.

 

Wanneer

De trainingstijden voor fysiofitness, revalidatietraining/beweegprogramma’s, sportfysiotherapie zijn dagelijks tijdens de openingstijden van de praktijk. In overleg kunnen geschikte tijden voor u en voor ons ingepland worden.

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo doe je dat.

Gedurende de corona pandemie is de praktijk normaal geopend en gaat alle fysiotherapeutische zorg gewoon door. Kijk voor meer informatie op onze hoofdpagina