Bewegen is goed voor een mens

Bewegen houdt spieren en gewrichten soepel en vergroot ons uithoudingsvermogen. Het is aangetoond dat regelmatig bewegen er niet alleen voor zorgt dat u zich beter voelt, maar het is ook belangrijk voor hart- en bloedvaten en uw totale gezondheidstoestand.

Voor wie

Fysiogym is geschikt voor mensen die aan lichaamsbeweging willen doen maar wat huiver zijn voor overbelasting, voor mensen met (terugkerende) lichamelijke klachten, maar ook om klachten te voorkomen.

Wat is fysiogym

De nadruk van de oefeningen zal liggen op veilig en gezond bewegen onder leiding van een fysiotherapeut die zal inspelen op het niveau van de groep.

Tijdens de lessen zal er aandacht zijn voor stretching van te korte spieren en van oefeningen voor lenigheid, kracht en evenwicht. Ook is een juiste ademhaling en ontspanning van belang bij het oefenen.

Wij maken gebruik van matten om op te zitten en te liggen, stokken, knotsen, ballen en kleine gewichtjes om mee te oefenen. De duur van de lessen is 60 minuten inclusief warming up en cooling down.

De deelnemers worden ingedeeld naar belastbaarheid. Fysiogym is niet gebonden aan leeftijd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij makkelijke kleding dragen, sport- of gymschoenen en dat zij zonder hulpmiddelen kunnen lopen. De lessen worden gegeven in de maanden september t/m juni. 

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo doe je dat.

Gedurende de corona pandemie is de praktijk normaal geopend en gaat alle fysiotherapeutische zorg gewoon door. Kijk voor meer informatie op onze hoofdpagina