bewegeninwarmwaterBlijf in beweging

Medisch zwemmen is speciaal opgezet voor mensen met onder andere orthopedische (artrose), reumatologische en neurologische klachten of een handicap. Doordat u in water geen last heeft van de zwaartekracht, is bewegen gemakkelijker. Bewegen in warm water is goed tegen stijfheid in uw gewrichten, het maakt uw spieren sterker en houdt uw conditie op peil. Het water heeft een aangename temperatuur, waardoor de bewegingsvrijheid kan toenemen. Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal. Doe mee en beleef de ontspannende werking van water!
Deze activiteit wordt gegeven onder deskundige begeleiding.

Begeleiding

Bij bewegen in warm water doet u oefeningen in het zwembad samen met andere deelnemers. U doet de oefeningen drijvend, staand, lopend of zwemmend. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van materiaal als ballen, en ander drijvend materiaal.
Als u niet in staat bent alleen te zwemmen, dient u voor een begeleider te zorgen die mee het water ingaat. Uiteraard zwemt u te allen tijde op eigen verantwoordelijkheid. Als u hulp nodig heeft bij het aan- en uitkleden, neem dan gerust iemand mee om daarbij te helpen.

Proefles

U kunt zich per e-mail of telefonisch aanmelden voor een proefles