Wat is taping?

Door de ontwikkeling van nieuwe materialen en door goede resultaten, met name in de sportgeneeskunde, is tapen en bandageren de laatste jaren extra in de belangstelling gekomen. Cliënten kunnen sneller weer sporten of werken zonder onaanvaardbare risico's.

Kinesiotaping

volgens medical taping concept

Een nieuwe ontwikkeling, waarmee we goede ervaringen hebben. Bij deze methode van taping is de het uitgangspunt dat bij taping, naast het geven van steun, ook bewegen belangrijk blijft. Door bewegen blijft bloeddoorstroming, de werking van het lymfesysteem en de regulering van de lichaamstemperatuur optimaal. Kinesiotaping maakt gebruik van speciale elastische sporttape.
Wij kunnen deze tapes leveren en beschikken, door aanvullende opleidingen, over de vereiste specialistische kennis. Bekend inmiddels is de bronchiaal tape bij hooikoorts en andere intolerante luchtwegreacties. Ook bij menstruatiepijn of misselijkheid bij chemokuren kan tape een uitkomst bieden.

 

Tapes, bandages en zwachtels

Bij de materialen wordt in grote lijnen het volgende onderscheid gemaakt:

Tapes

Hieronder verstaat men niet-elastische kleefverbanden. Het gebruik ervan is gericht op het voorkomen van te grote uitslagen van gewrichten. (Bv. verstuiken van enkel of pols.) Omdat tapes allergene stoffen bevatten kunnen ze doorgaans maar een beperkte tijd gebruikt worden. (Bv. alleen tijdens een wedstrijd.)

Bandages & zwachtels

Onze oedeemtherapeuten beschikken over de vereiste specialistische kennis. Zij kunnen met behulp van elastische bandages of zwachtels compressietherapie toepassen.

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo doe je dat.

Vanaf vrijdag 1 mei 2020 mogen wij weer geleidelijk aan open voor het behandelen van patiënten in de praktijk. Kijk voor meer informatie op onze hoofdpagina